sep 022019

Het is wellicht een van de meest onderschatte rode wijnen die we kennen; de Carpess Crianza. Kenmerkend is de granaatrode kleur en de zeer complexe geur. Je drinkt deze wijn vooral bij stoofschotels, wild, Spaanse vleeswaren en lamsvlees. Ook een aanrader is de Panamera Chardonnay, mits je de wijn wel koel bewaart.

 

Met de hand binnengehaald en gesorteerd op kwaliteit

De oogst die gebruikt wordt voor de Carpess Crianza wordt met de hand binnengehaald en vervolgens gesorteerd op kwaliteit. Zo worden alleen de beste druiven voor de Carpess Crianza gebruikt. Vervolgens rijpt de wijn een jaar op barriques van Frans of Amerikaans eiken. Het resultaat is werkelijk verbluffend, volgens de mensen die er voor doorgeleerd hebben. Vooral de geur is bijzonder. Je ruikt fruit, maar ook chocolade net als specerijen in de vorm van vanille en kaneel. De Carpess Crianza is krachtig en smaakvol en staat bekend om de lange en intense afdronk. Gek genoeg is de echte doorbraak van de wijn er nog steeds niet gekomen, terwijl de wijn alles in zich heeft een blijvertje te worden aan de top van alle ranglijsten met rode wijnen.

Carpess crianza

De wijn wordt steeds meer gedronken in de wat grotere restaurants

Behalve dat Carpess Crianza een topper is binnen het aanbod van rode wijnen, moet ook de Panamera Chardonnay gezien worden als een groeibriljant die net als de Carpess Crianza nog niet door heel de wereld is ontdekt. Integendeel zelfs. Wel dient gezegd te worden dat deze wijn in Amerika steeds meer gedronken wordt en ook meer en meer aan populariteit wint in met name de wat grotere restaurants. De Panamera Chardonnay combineert ook al een veelheid aan smaken als die van appel, abrikozen, kaneel en vanille. Volgens de mensen die het daadwerkelijk kunnen weten is het bovendien de perfecte wijn bij zalm, speciaal zalm in gegrilde vorm. De wijn is en blijft heerlijk mits je ‘m in de koelkast fris houdt.

 

Verbouwd op kalkbodem; de reden voor de bijzondere smaak?

Terugkomend op de bijzondere Carpess Crianza; deze Spaanse rode wijn dankt wellicht haar bijzondere smaak wel aan de kalkbodem, waarop de speciale Tempranillo druiven verbouwd zijn. Want deze druiven vormen toch wel de basis van deze Rioja wijn, die best een gedistingeerde rode wijn genoemd mag worden overigens. Wie het weet mag het zeggen. Het wachten is alleen op dé grote doorbraak nu. En die kan nooit lang meer uitblijven.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *