jul 102019

Een high tea is in Nederland erg populair. Veel mensen doen dit vaak met vrienden, collega’s of familie. Bij een high tea kun je genieten van zoete en hartige hapjes, waarbij volop thee en soms ook koffie wordt gedronken. In Nederland wordt de high tea vaak in de middag tussen 2 en 5 uur gedaan. Een Nederlandse high tea is erg uitgebreid en vullend. Het is dan ook een goed idee om van tevoren slechts licht te lunchen. Hoewel de meeste uitvoeringen nog altijd de nadruk leggen op zware typische Engelse traktaties zoals scones en sandwiches, zijn er ondertussen steeds meer frisse eigentijdse varianten te vinden. Een high tea in Utrecht is erg gezellig, omdat Utrecht een van de leukste steden van Nederland is.

Wat wordt er bij een high tea geserveerd? Een high tea in Utrecht is uitermate geschikt voor verjaardagsfeesten, een uitje met vriendinnen, vrijgezellenfeestjes, een personeelsuitje of een afscheidsfeest. Bij een high tea horen allemaal verschillende zoete en hartige gerechtjes en natuurlijk thee. Een van de allerbelangrijkste hapjes bij een high tea zijn scones. Dit zijn minibroodjes die je kunt eten met jam of clotted cream. De scones worden meestal warm geserveerd, dan zijn ze namelijk lekkerder dan koud. Bij een high tea Utrecht kun je ook cakejes en koekjes serveren zoals zandkoekjes, brownies en kleine cakejes met leuke toppings. Als je de zoetige ronde hebt gehad, worden er langzaamaan hartige hapjes geserveerd. Dit zijn vaak sandwiches of wraps met stukjes perzik of gerookte kip erin. Dit zijn vaak de basis gerechtjes bij een high tea in Utrecht, maar er zal natuurlijk nog meer bij opgediend worden.

high tea Utrecht

Waarom in Utrecht?

Utrecht is bekend om de culturele activiteiten. Er zijn veel middeleeuwse werven, gezellige pleinen, wijnbars, restaurants met wereldkeukens, koffietentjes en kerken te vinden in Utrecht. Het is een moderne stad vol met studenten die inwoners als bezoekers blijft verrassen. De stad met historische kenmerken is klein en compact genoeg om deze wandelend te verkennen. Na een dag de stad ontdekt te hebben is het tijd voor een gezellige en lekkere high tea in Utrecht. In het centrum zijn er genoeg tentjes te vinden waar je kunt reserveren voor een high tea. Het is handig om vooraf te reserveren, omdat het voorbereiden van een high tea redelijk wat tijd kost. Zo weet jij zeker dat alles voorbereid is als jullie zullen arriveren.

Meer weten? Klik dan hier.


Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *