sep 102019

Vlaamse friet

Dat Vlaamse frieten wereldwijd bekend zijn weet bijna niemand, maar het is toch echt zo. Er zijn honderden als niet duizenden winkeltjes waar je de befaamde frietjes kunt bestellen in alle soorten en maten. Denk aan frietjes in puntzakjes, frietjes in bakjes, andere soorten zakjes of zelfs in een doos. In elke land kent men de Vlaamse frietjes en dat is niet gek, want ze zijn gewoon heel erg lekker en speciaal!

Normale friet en Vlaamse friet

In de meeste landen zijn frietjes vaak dun en leeg. Ze worden in fabrieken massaal gemaakt en er zit amper aardappel in. Dat is omdat het op die manier natuurlijk goedkoop produceerbaar is en omdat je daarbij gewoon weinig mensen nodig hebt en weinig producten. Daardoor zijn frietjes bij veel fast food ketens of friettenten gewoon niet zo lekker en totaal niet ambachtelijk. Je hebt veel zout mayonaise en ketchup nodig om dit smakelijk te krijgen. Daarnaast smaken alle frietjes van dit soort restaurants hierdoor ook hetzelfde. Het enige verschil is of die plek er meer of minder zout op doet. Maar wat is dan het grote verschil met de Vlaamse frietjes? Nou het verschil is dat zij een heel speciale, ambachtelijke stijl gebruiken die je niet terug ziet in andere frietjes, zoals die bij de fast food restaurants of andere plekken. Vlaamse friet is een one of a kind en deze kun je over de hele wereld in speciale restaurants.

Vlaamse friet

Vlaamse friet daar in tegen is heel speciaal omdat het gemaakt wordt van echte aardappelen en dus geen vage middelen in zich heeft die het minder lekker maken. Daarnaast staan de Vlaamse frieten er om bekend dat ze heel vol zijn van aardappel. Ze zijn dus lekker smakelijk, vol en geven hierdoor veel meer smaken dan de normale friet. Daarnaast zijn de Vlaamse frieten van heel dik en grof, waardoor je ook minder van deze friet nodig hebt voor je vol zit. Dat scheelt in de portemonnee en in productie. Vlaamse frieten worden ook in fabrieken gemaakt maar er wordt vaak nog aan gewerkt door een echte frietbakker. Hierdoor is het meer ambachtelijk dan de normale friet en dat proef je meteen. Je hebt minder zout, mayonaise en ketchup nodig om deze friet goed te laten smaken.

De conclusie

Vlaamse friet is de beste friet omdat hij ambachtelijk is en gewoon lekkerder is. Hij wordt niet voor niets over de hele wereld aangeboden in kraampjes en restaurants en iedereen kent het ook, waar je ook komt. Al weten ze vaak niet wat het Vlaamse betekend en dat dit dus een gedeelte van een land is, maar dat terzijde.

 

Meer informatie over Vlaamse friet?, klik hier

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *