aug 272019

Dan zul je goed op je voeding moeten letten, je kunt zo hard sporten als je wilt maar voeding is essentieel voor een lichaamsverandering. Je kunt ook een ander doel hebben zoals fitter en gezonder worden, dan is het ook van essentieel belang om op je voeding te letten. Je kunt de top verschillende manieren aanpakken, dit hangt af van je doel. Je moet kijken naar wat je wilt, dit bepaald jouw voedingsadvies. Niet iedereen kan voedingsadvies geven, je zult dus op zoek moeten gaan naar iemand die hier verstand van heeft. Iedereen kan zich voedingscoach noemen en dus voedingsadvies geven, in de praktijk blijkt dat veel van deze mensen niet genoeg kennis hebben. Je kunt daarom het beste naar iemand toe gaan die ervaring heeft met het geven van voedingsadvies of hier een opleiding voor heeft gedaan.

voedingsadvies

Wat is je doel

Als eerste is het belangrijk na te gaan wat jouw doel is? Wil jij extreem droog worden en een gespierd lichaam hebben dan zul je een goed voedingsadvies moeten krijgen maar tegelijkertijd begeleidt moeten worden bij het sporten. Hiervoor kun je dus het beste een personal trainer inschakelen. Wil je gewoon gezonder en fitter worden dan kun je zelf ook al aan de slag gaan, denk aan meer groente, vlees en vis. Als je wilt aankomen zul je meer moeten eten, meer eten kan lastig zijn omdat je jezelf lekker en figuurlijk moet volproppen. Je zult hierbij een goed voedingsadvies moeten krijgen, een coach moet precies weten wat bij jouw lichaam past en hoe hij of zij deze kan transformeren. Er zijn dus veel verschillende doelen, houdt hier rekening mee want ieder doel heeft een andere aanpak nodig. De basis voor een voedingsadvies is het bepalen van je energielevel, dit wordt gedaan middels een formule. Een goede voedingscoach kan dit. Vervolgens wordt er een macro verhouding aangehouden, dit is de verhouding tussen eiwitten, vetten en koolhydraten. Soms wordt er voor gekozen geen koolhydraten meer te eten, dit is totale onzin. Als dit is gedaan wordt er samen met je besproken hoe jij het voedingsadvies het beste kunt volhouden, consistentie is de sleutel.

Wat is een goed voedingsadvies

Als eerste moet het voedingsadvies passen bij jouw doel, als deze niet bij jouw doel past ga je nooit resultaat halen. Vervolgens moet het advies acceptabel en realistisch zijn. Consistentie is de sleutel tot succes. Als jij je niet aan je schema kunt houden zit je met een probleem.


Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *